Jakość i tradycja

Strona główna / Jakość i tradycja

Rodzinna firma z 20 letnią tradycją

40 rodzajów makaronów różnego typu

Makarony naszej produkcji charakteryzują się wybitnym i delikatnym smakiem, są doskonałym dodatkiem do zup, sosów i sałatek.

1. Mąka

Mąka pszeniczna do ciasta jajecznego jest głównym składnikiem ciasta na makaron. Jest źródłem węglowodanów i zapewnia elastyczność ciasta.

2. Jajka

Jajka są drugim kluczowym składnikiem ciasta na makaron. Nadają mu smak, kolory i strukturę. Zazwyczaj stosuje się jajka kurze lub przepiórcze.

3. Sól

Sól dodaje się do ciasta, aby wzmocnić smak i pomóc w wiązaniu glutenu w mące. Zazwyczaj wystarczy niewielka ilość soli.

4. Woda

Woda jest używana do połączenia pozostałych składników i utworzenia konsystencji ciasta. Ilość wody może się różnić w zależności od rodzaju mąki i jajek, ale zazwyczaj wystarczy niewielka ilość.